Hoe werkt het?

Hulp nodig? Wij nemen u aan de hand!

Hoe kan ik bestellen en hoe werkt het dan precies? Bent u bang dat het u niet lukt om de film op uw Smart-TV af te spelen? Geen nood! Wij hebben een eenvoudige handleiding gemaakt en we hebben een preview online gezet. Met die twee ingrediënten kunt u nu alvast uitproberen hoe het werkt en steelt u straks de show!

Hoe kan ik bestellen?

Om te beginnen pakt u er een lekkere kop koffie of thee bij! Dit jaar geen bestelstress. Er zijn voldoende plekken per livestream beschikbaar, dus misgrijpen is er niet bij dit jaar. Ieder nadeel heeft zijn voordeel zei een andere wijze man ooit eens…

De voorverkoop start op zaterdag 14 november om 14.00 uur. U kunt vanaf dat tijdstip een of meerdere livestreams reserveren via onze bestelsite. U koopt één livestream voor een vertoning naar keuze voor € 10,00 en kijkt met het hele gezin!

Zoals u gewend bent zijn er meerdere voorstellingen. Vrijdag 27 november is de première om 20.00 uur. Op zaterdag 28 november zijn er voorstellingen om 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur. Op zondag 29 november kunt u kiezen uit 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.
Voor de voorstellingen in november kunt u reserveren tot en met donderdag 26 november.

Op vrijdag 4 december is de reprise om 20.00 uur. Zaterdag 5 december zijn er voorstellingen om 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur.
Voor de voorstellingen in december kunt u reserveren tot en met donderdag 3 december.

Na het afronden van uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie.


Wat heb ik nodig?

Om de livestream van onze sinterklaasfilm te kunnen bekijken heeft u allereerst een smartphone of tablet met de YouTube-app of een laptop met daarop de meest recente versie van Google Chrome nodig. De stream die we aanbieden is een YouTube-video.

Daarnaast heeft u een Smart-TV nodig met daarop een YouTube-app of een TV met daaraan een Google Chromecast, Apple TV of vergelijkbaar apparaat verbonden.

De apparaten die u wilt gebruiken dienen allemaal met hetzelfde wifi-netwerk verbonden te zijn. Vanzelfsprekend dient u een stabiele internetverbinding te hebben om van een vloeiende weergave op uw TV te kunnen genieten.

Hoe gaat het in zijn werk?

YouTube

U ontvangt van ons een mail met daarin een unieke link naar de livestream op YouTube. Open die op het apparaat waar u mee wilt casten.

Casten

Klik op het cast-icoon en kies uw Smart-TV of het Chromecast-apparaat of Apple TV waarnaar u wilt casten.

Wifi-netwerk

Zorg ervoor dat beide apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk. En dat dat wifi-netwerk een goede internetverbinding heeft.

Smart-TV

De Sinterklaasfilm start daarna vanzelf op uw Smart-TV. U kunt de film desgewenst pauzeren en weer hervatten.

Alvast testen en in de stemming komen!

Voorbeeld-video om te testen

Onderstaande video is in hetzelfde format als de livestream van de sinterklaasfilm die we aanbieden. U ziet en hoort ons Paleisorkest een aantal gezellige Sinterklaasliedjes spelen. Hiermee kunt u alvast testen of u de video af kunt spelen op uw Smart-TV vanaf uw smartphone met YouTube of uw laptop met Google Chrome (ook wel casten genoemd). Vergeet u niet mee te zingen als het gelukt is? U weet; er zijn al luisterpieten in het land.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik casten via de YouTube-app en YouTube.com?

Bekijk hier de handleiding van Google waarin stapsgewijs word uitgelegd hoe u kunt casten via de YouTube-app of via YouTube.com: https://support.google.com/chromecast/answer/2995235?hl=nl

Ik heb geen Smart-TV kan ik toch kijken?

U kunt de livestream bekijken op uw smartphone, tablet, laptop of Smart-TV. Als u geen Smart-TV heeft kunt u eventueel uw laptop met een HDMI-kabel aansluiten op uw TV om de livestream toch te kunnen bekijken op uw TV.

Het lukt niet. Wat moet ik doen?

Als onze uitleg niet voldoende is om u vooruit te helpen dan raden we u aan om hulp te vragen aan mensen in uw omgeving. Mocht u geen mensen in uw omgeving hebben die u kunnen helpen? Schakel dan eventueel de hulp in van een IT support bedrijf in Oirschot.
Zoek bijvoorbeeld eens op ‘it support oirschot’ in Google.

Wanneer ontvang ik toegang tot de livestream?

Ongeveer één uur voor de start van de door u gekozen livestream(s) ontvangt u via uw e-mailadres de toegang tot de livestream omgeving. De livestream duurt 65 minuten. U kunt de livestream eventueel pauzeren en hervatten. Na aanvangstijd van de livestream heeft u twee uur tijd om de livestream te bekijken.